Omdat uw gezinsleden het allerbelangrijkste voor u zijn

De laatste jaren heeft de zachte mobiliteit zich heruitgevonden: elektrische fietsen, koersfietsen, mountainbikes, volledig uitgeruste bakfietsen en andere voortbewegingstoestellen … Ze zijn allemaal terug te vinden op onze wegen, fietspaden en toeristische ontdekkingscircuits. Daarnaast gaan ook heel wat mensen voor de combinatie trein-fiets. Of u de fiets nu neemt om naar het werk te gaan, voor een uitstap met uw gezin of voor lange ritten met vrienden: een uitgebreide bescherming kan heel nuttig zijn.

Veroorzaakt uw zoon of dochter een verkeersongeval met de fiets en is hij of zij in fout? U wandelt met uw hond aan de leiband, maar toch brengt uw viervoeter een fietser ten val? Dan komt uw familiale verzekering, ook ‘BA privéleven’ genoemd, tussen. Deze verzekering is niet verplicht, maar wel heel nuttig. Want een ongeluk is snel gebeurd en de financiële gevolgen kunnen zwaar zijn …

Wat dekt de familiale verzekering?

De familiale verzekering dekt uw burgerlijke aansprakelijkheid voor lichamelijke en materiële schade veroorzaakt aan derden.

De meeste verzekeraars dekken onder meer feiten veroorzaakt door:

 • gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen ;
 • huisdieren.

Als u een elektrische fiets hebt die 25 km/u kan halen zonder te trappen (op basis van mechanische kracht), dan wordt die beschouwd als een bromfiets en hebt u dus een verplichte verzekering BA Auto nodig.

De omniumverzekering is een aanvullende verzekering bij de verplichte BA-verzekering. Ze dekt de materiële schade aan uw eigen fiets na een val, botsing, daad van vandalisme, diefstal of poging tot diefstal.

U verliest de controle over uw fiets, valt en raakt gewond? U hebt lichamelijke schade opgelopen bij een ongeval met een derde en u bent aansprakelijk? Allemaal situaties die zich kunnen voordoen en die niet onder de verzekering BA Familiale of BA Auto vallen.

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden specifieke oplossingen aan voor fietsers, inclusief een vergoeding: 

 • voor medische kosten die u moet dragen;
 • in geval van blijvende invaliditeit;
 • in geval van overlijden.

Bent u geïnteresseerd in zo’n dekking? Contacteer ons gerust voor een offerte.

Een gebroken ketting op enkele kilometers van huis, een lekke band en geen reservemateriaal op zak … Het kan ook u overkomen en in zo’n situaties is een bijstandsservice meer dan welkom!

Wat is gedekt in de bijstandsverzekering fiets?

 • herstelling, repatriëring naar huis, vervangfiets

Waarom een rechtsbijstandsverzekering afsluiten?

We nemen het voorbeeld van een verkeersongeval.

Wie is aansprakelijk op het moment van de vaststelling? Hoe moet de schade worden ingeschat? Wat als er een proces-verbaal wordt opgesteld? Wat moet er gebeuren als de derde geen aansprakelijkheidsverzekering heeft?  

Wat te doen als, op basis van het aanrijdingsformulier, de verzekeraars BA van de twee partijen niet tot dezelfde conclusies komen? Of als het bedrag van de toegekende vergoeding u onjuist lijkt, of u zelfs een vergoeding wordt geweigerd? U wil dat betwisten: is er een specialist die u kan helpen?

De rechtsbijstandverzekering is dan nuttig: daarmee kunt u uw rechten bepalen en ze zo nodig verdedigen voor de rechter als u en de derde niet tot een akkoord komen.

Wat is gedekt in de rechtsbijstandverzekering?

Concreet bieden de meeste verzekeraars:

 • hulp van specialisten om uw rechten te verdedigen en u te helpen om een vergoeding te krijgen, voor de schade aan uw fiets of aan uzelf in het kader van een ongeval;
 • vergoeding van honoraria (advocaten, experts) en de kosten van een eventuele rechtszaak;
 • een tussenkomst als de aansprakelijke en geïdentificeerde derde u niet kan vergoeden (wegens zijn insolventie);
 • dekking bij een geschil met een vakman (hersteller, verkoper enz.);
 • voorschot op schadevergoeding;

Controleer zeker of het nodig is om een ​​aparte rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor claims met betrekking tot je fiets, e-bike of speedpedelec. Waarschijnlijk kunt u die immers genieten in het kader van uw privéleven (met een BA Familiale) of dankzij een BA gekoppeld aan een ander vervoermiddel (bijvoorbeeld BA Auto).

Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Wenst u meer informatie betreffende onze verzekeringen?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras et ante odio.

Contacteer ons

Waarom kiezen voor Zakenkantoor Blyaert?

De gezichten achter Zakenkantoor Blyaert.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Cras et ante odio.

Over ons